Ropeconille kaksi uutta kilpailijaa?

Konspiraattorit Mikäli con-kähmyjen sisäpiirin juonittelut toteutuvat, Ropecon ja Conklaavi eivät enää pääse jakamaan Suomen roolipelikenttää omiin etupiireihinsä.

Yleisessä tiedossa onkin jo, että neljän vuoden välein kotomaamme kamaralla vieraileva pohjoismainen roolipelitapahtuma Solmukohta palaa Jukka Seppäsen ohjastamana vainoamaan viattomia jälleen ensi keväänä live-roolipelaamisen teoriaan ja Pornopolkkaan painottuvalla ohjelmasisällöllään.

Vähemmän julkinen salaisuus on tähän asti kuitenkin ollut muutaman conin taustavoimiin lukeutuvan henkilön uhkarohkea aivoitus herättää henkiin ammoinen LARP-con, joka on tähän mennessä manifestoitunut ainoastaan kertalaukauksena vuonna 1994. Takavuosien kertakäyttötapahtuma järjestettiin muinoin Hämeen vanhassa linnassa, ja tapahtuman varmasti kohtalokkain seuraus oli Suomen live-roolipelaajat ry:n peruskirjan signeeraaminen.

Onnettomilta ihmiskohtaloilta tuskin vältytään LARP-conin uudessakaan inkarnaatiossa, sillä ideanikkareiden säälimättömiin suunnitelmiin kuuluu tarjoilla pahaa-aavistamattomalle elopelipopulalle heti alkuvuodesta – jopa ennen Solmukohtaa – puku- ja proppityöpajojen kaltaisten itsestäänselvyyksien lisäksi niinkin eksoottista ajanvietettä kuin opastusta väkivaltaiseen larppikäyttäytymiseen. Teorian ja turpaanvedon lisäksi paikalle saapujien kannattaa valmistautua myös pelaamaan.

Ainakaan järjestäjien asenteesta ei tapahtuman ikimuistoisuus jää kiinni. Ohjelmavastaava Heidi Westerlund summaa suunnitelmansa: ”Vuonna ’94 perustettiin SuoLi. Nyt tuhotaan se!”

0 Responses to “Ropeconille kaksi uutta kilpailijaa?”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: