Ostaisitko tuotekuvaston?

Suomalainen roolipelikustantaminen eli monta vuotta hiljaiseloa kunnes vuosikymmenen alussa suomalaisia roolipelejä ja roolipelien yleisteoksia alkoi jälleen ilmestyä.

Uusin tulokas, Jukka Särkijärven ja Kaj Sotalan Roolipelikirja esittelee itsensä hyödyllisenä roolipelien hakuteoksena, josta hyötyisivät niin kokeneet kuin aloittelevatkin pelaajat, mutta lupaus ei aivan tule lunastetuksi.

Kirjassa on lyhyt perustason johdatus roolipelaamiseen ja noin viidenkymmenen suomen- tai englanninkielisen roolipelin esittelyt. Aloittelijoille suunnattu johdantoluku on hiukan epätasainen, mutta siihen sisältyvät genrekuvaukset lienevät aloittelijoille hyödyllisiä.

Kirjan pääosan muodostavat roolipeliesittelyt ovat sinänsä kompakteja esityksiä pelien maailmasta ja sääntöjärjestelmistä, mutta kokonaisuutena kirja vaikuttaa pikemminkin tuotekuvastolta, jollaisen voisi poimia mukaansa pelikaupasta, mutta josta ei välttämättä halua maksaa 28 euroa.

Kirjan on kustantanut BTJ Kustannus, jolta on viime aikoina ilmestynyt myös Mikko Saaren Uudet lautapelit ja Ville Vuorelan Pelintekijän käsikirja.

Jukka Särkijärvi ja Kaj Sotala: Roolipelikirja (BTJ Kustannus 2007)

0 Kommentit to “Ostaisitko tuotekuvaston?”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: