Roolipelikirja – mitä sanoo tekijä?

Jukka Särkijärvi, toinen syyllisistäRopeconissa myyntiin vihdoin ja viimein ilmestyi kirja, joka tunnetaan proosallisella nimellä “Roolipelikirja”. ConTextin toimituksen käsiin oli eksynyt yksi kappale teosta ja toimittaja on kirjoittanut jo oman näkemyksensä opuksesta. Mutta mitä sanoo itse tekijä (tai ainakin toinen heistä)..? Tomitus suoritti kirjailijakaappauksen koppiinsa!

Mikä oli tämän kirjan tarkoitus? Mihin tarpeeseen se oli kirjoitettu?
“Kustantaja otti yhteyttä kirjan kirjoittamisesta. Kirjan tarkoituksena oli kattaa kaikki merkittävät – joka toki on subjektiivinen näkemys – roolipelit, joista on olemassa uusin, myynnissä oleva painos. Kirja on kirjoitettu luettelomaiseksi siitä syystä, että se on tarkoitettu kirjastojen käyttöluetteloksi, eikä sen olekaan tarkoitus olla yleinen kirja roolipelaamisesta. Kustantaja tilasi meiltä luettelon ja kirjoitimme luettelon.”

Miten suhtaudut kritiikkiin?
“Osa kritiikistä on osunut kohteeseensa: omasta mielestäni kirjan lopullinen toimittaminen oli heikkoa johtuen ajan vähyydestä. Roolipelikirja kirjoitettiin kuudessa kuukaudessa ja julkaisuajankohdaksi haluttiin luonnollisesti Ropecon.”

Mitä haluat sanoa kirjastasi?
“Tämä on siis hyvin kontroversiaalinen kirja, joten kannattaa siis ostaa se ja katsoa mistä kiistellään…”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: