Verottaja haluaa Ropeconin rahat

Verottaja on kiinnostunut Ropeconin rahoista. Verottaja pitää Ropeconia elinkeinotoimintana ja vaatii vuoden 2006 Ropeconista kertyneestä voitosta osuuttaan. Aiemmin veroa ei ole tarvinnut maksaa. Vuoden 2006 voitto oli noin 9400, josta veroa tulisi maksaa noin 2500 euroa.

Ropeconia järjestävä Ropecon ry. aikoo valittaa päätöksestä, mutta rahastonhoitaja Kalle ”Killer” Kivimaan mukaan yllättävä veropäätös ei aiheuta ongelmia.
– Sillä ei ole vaikutusta pitkällä aikavälillä, mutta vuoden 2006 verot täytyy maksaa aiemmista voitoista, Killer kommentoi.

Ropecon on aiempina vuosina avustanut ylijäämällä erilaisia suomalaisen roolipelikentän hankkeita. Tukea on saanut esimerkiksi Suomen sota -miniatyyripeli, LARP-tapaaminen Solmukohta ja LARP-lavastevarasto.

Ropeconin kokonaiskulut ovat noin 50 000 euroa, joista puolet kuluu Dipolin vuokraan, loput esimerkiksi ohjelman kuluihin, ensiavun järjestämiseen ja t-paitoihin. Palkkaa conin järjestämisestä ei kenellekään makseta. Ropeconin työvoimana ovat noin 200 vapaaehtoista, jotka saavat työstään palkkioksi ilmaisen sisäänpääsyn.

Killerin arvion mukaan Ropeconin kävijämääräksi tänä vuonna näyttäisi tulevan 3500. Se on sama kuin muutamana viime vuonna – eikä Dipoliin kovin paljoa enempää väkeä enää mahtuisikaan.

0 Kommentit to “Verottaja haluaa Ropeconin rahat”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: