Conikonkarin opas aloittelijoille

Oikea conikonkari™ löytää parhaimmat nukkumapaikat kaukana metelistä, tunkkaisesta ilmasta ja väkijoukoista.Koska Ropecon vetää vuosi vuodelta enemmän väkeä tapahtumaan, on syytä wanhojen weteraanien antaa hyviä vinkkejä näille ihastuttaville aloitteijoille parhaan mahdollisen conikokemuksen saamiseksi. Ruokailu on jo käsitelty, mutta muut aiheet kaipaavat vielä kokemuksen syvää rintaääntä.

Majoitus

Ropecon tarjoaa lattiatilaa nukkumiseen. Tämä yhteismajoitustila on kuitenkin usein meluisa ja vetoisa, joten vaihtoehtoisia lepäämismalleja täytyy harkita. Lähes jokaisesta näistä on toimittajalla henkilökohtainen kokemus vuodesta 1994 alkaen.

Jos sinulla on varaa, on hotelli kaikista paras. Ilmainen aamiainen, sauna, suihku, uima-allas, minibaari… hotellin etuja on hankala päihittää.

Pääkaupunkiseudulla kaverin luona kämppääminen on seuraavaksi ihanteellisin ratkaisu, etenkin jos kysymyksessä on Otaniemen alueella asuva teekkari tai Tapiolassa asustava tuttava. Seutuliikenne Helsingistä on kuitenkin erinomainen, joten kaikista tarjouksista kannattaa ottaa kiinni.

Asuntoauto on myös hyvä vaihtoehto, jos saavut porukalla coniin. Kavereiden kanssa on kiva kämpätä ja kulut saa näppärästi jaettua keskenään. Auto kannattaa pysäköidä yhteen paikkaan heti conin alussa perjantaiaamuna ja liikuttaa sitä seuraavan kerran vasta sunnuntai-iltana. Tarkista etukäteen mitkä autopaikat ovat sallittuja, että sinun ei tarvitse siirtää sitä kesken kaiken. Infopisteessä ollaan hyvin kyllästyneitä jatkuvaan autojensiirtokäskyihin, joten vähennä heidän työtaakkaansa ottamalla Suomen liikennesäännöt huomioon. Muista lukita ovet yön ajaksi.

Omassa autossakin voi nukkua. Joidenkin autojen etupenkit ovat helposti kallistettavissa taaksepäin ja pehmopenkit hemmottelevat selkää. Farmarimallissa takapenkit voi kumota ja nukkua auton takakontissa. Molemmissa tapauksissa kannattaa ottaa 150 litran mustia jätesäkkejä ja teipata ne ympäri auton ikkunoita valon määrän vähentämiseksi.

Dipolin tiloissa ei saa virallisesti nukkua. Pikanokosia tosin voi vetää jos pelipöydässä on aktiviteettia käynnissä, mutta tässä yhdistyy Smökin haitat lisättyyn epämukavuuteen.

Dipolin alueella ei saa myöskään pystyttää telttaa. Tämä ei kuitenkaan estä ulkotiloissa nukkumista – perinteisesti Ropeconin säätila noudattaa pe +25C-la +25C-su +25 C kaavaa, joskin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä saattaa sataa. Kierrä conialuetta. Etsi paikat, joissa on hyvä tai kohtuullinen tuulen-, sateen- ja näkösuoja. Älä nuku ulkona yksin; nuku ainoastaan luotettavan ystävän seurassa äläkä pidä arvoesineitä tai rahaa mukanasi. Muista, että alueella liikkuville satunnaiskohtaamiselle olet nukkuva monsteri aarteiden kanssa. Jos sinun täytyy, on makuupussin jalkopää yleensä suosittu paikka näiden säilyttämiseen. Tee muista matkatavaroista barrikadi itsesi ja ulkomaailman välille.

Kaiken tämän pettäessä niele ylpeytesi ja mene Smökkiin. Tarvitset unta, ihan oikeasti – zombiet kuuluvat roolipeleihin, eivät Ropeconin käytäville.

Conihygienia

Dipolissa on rajallinen ilmastointi (joka kuitenkin jossain vaiheessa pettää); kaukonäköisesti Conitea on varannut sekä saunat että suihkut conivieraiden käyttöön. Hyödynnä tätä mahdollisuutta.

Ota etukäteen selville, milloin saunat ja suihkut ovat auki. Käy niissä ennen Dipoliin saapumista. Pidä mukanasi helposti kulkevaa pientä saippuaa ja deodoranttia. Jos vain mahdollista, valitse hajuton saippua ja deodorantti odoraman pienentämiseksi, koska lauantai-illan kliimaksissa hajuelämys on yleensä huipussaan.

Vessapaperi loppuu aina ja yleensä juuri pahimmalla hädän hetkellä, eli silloin kun istut posliinivaltaistuimella. Pidä mukanasi pientä varastoa. Vaikket sitä käyttäisi juuri nyt, joku muu voi sitä tarvita. Nenäliina ja talouspaperi ovat myös tarpeellista tavaraa.

Sekalaisia tykötarpeita

Seuraavat tavarat ovat suureksi hyödyksi jokaiselle conivieraalle:

 • Rinkka. Vaikka reppu on helppo pääkaupunkiseudun asukkaalle, on kaukaa tulevalle rinkka todennäköisesti kaikkein paras kuljetusväline. Valitse käyttöösi kuitenkin myös isohko laukku tai pieni reppu, jossa voit kuljettaa mukana päivittäisiä tarve-esineitä.
 • Oma noppasetti. Valitse noppasetti, jonka hukkaaminen ei aiheuta sydänsuruja.
 • Kynä, pyyhekumi, pieni vihko. Mahdollisesti myös pelikirjoja.
 • Muista lääkkeesi ja pidä mukana särkylääkettä, joka sopii sinulle. Vaikka conissa on ensiapu paikalla, on usein oma apu paras apu, joten pari laastarin palaa on myös ihan toimiva ratkaisu. Pidä selkeästi merkittynä mitä lääkkeitä tarvitset ja kuinka paljon, jotta sairaskohtauksen yllättäessä ensiapu pystyy auttamaan parhaan kykynsä mukaan.
 • Kestomuovista tehty muki ja vesipullo.
 • Pakasterasia, johon voit pakata evääsi. Pitkulan mallinen litran rasia on hyväksi havaittu.
 • Kännykkä ja kännykkälaturi. Muista laittaa kännykkäsi värinähälytykselle kun menet kuuntelemaan luentoa.
 • Kamera ja siihen liittyvät lisälaitteet: akut, laturijohdot, lisäfilmiä tai muistikortteja ja niin edelleen.
 • Korvatulpat, huivi silmille. Nämä auttavat nukkumisessa ja tylyn maailman loitolla pitämisessä.
 • Meikkipussukka, sotamaalit, iholakka ja muut maskeeraamiseen tarkoitetut tarvikkeet. Kosteuspyyhkeetkään eivät ole paha juttu.
 • Pikaompelutarvikkeet. Hakaneuloja, silmäneula, hieman lankaa. Niinsanotun “wardrobe malfunction”in yllättäessä et koe oloasi alastomaksi.
 • Kaveri, jonka kanssa voit kantotaakkaa jakaa. Jos kuljet parina tai isompana lössinä, tarvitsee edellämainittuja esineitä huomattavasti vähemmän kuin muuten.
 • Kannettava tietokone, jos olet tosi teknofiili. Tänä vuonna Dipoli tarjosi ilmaisen WLAN-yhteyden ja sen makuun kun on päästy, niin todennäköisesti myös ensi vuonna sitä tarjotaan vieraille.

2 Kommentit to “Conikonkarin opas aloittelijoille”


 1. 1 ConKari sunnuntai\8\pm, elokuu\8 12. 2007 10.53

  Tuossa oli hyvä nukkua (n.5h), ei satanut kun oli puoliksi ikkunalaudan alla. : ]
  Leopardipeitto oli aivan käsittämättömän kuuma…

 2. 2 skiriki maanantai\8\am, elokuu\8 13. 2007 9.18

  Sateelta pystyy suojautumaan helposti kahden ison mustan jätesäkin avulla: säkit leikataan pohjasta ja yhdeltä pitkältä syrjältä auki, minkä jälkeen ne teipataan kiinni päistään jesseteipillä. Muutama kivi painoksi sopivasti ja pari luovaa viritelmää ja ulkona nukkuva conivieras pysyy hyvin kuivana.

  ConText seurasi tätä nukkumisoperaatiota silmät tarkkana.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: